A12 Tanárok

 

Kőnig István

Modern 

Első táncélményemet 9 évesen szereztem a Harmónia tánciskolában, amikor a társastánc átcsapott versenytáncba, úgy éreztem szükségem van valamilyen balett alapra, hogy alá tudjam támasztani a versenytáncos technikámat, de bátortalanságom következménye az lett, hogy a jazz-balettig jutottam. Szerencsére pár évvel később a balett (Balogh András) is része lett az önképzésemnek. A Balett mellett rátaláltam a Budapest Táncszínházra, és így Földi Béla együttes vezetőre, azt hiszem valahol itt vált visszafordíthatatlanná a tánc iránta szeretetem és elköteleződésem. Táncoltam a Budapest Táncszínházban és az INVERSEDANCE | Fodor Zoltán Együttesével is volt lehetőségem együtt dolgozni. 2011-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán Mozgástudományból. 2017-ben kezdtem el Magyar Táncművészeti Egyetem - Táncos és próbavezető szakát.

 

Erdélyi Kata

Kortárstánc / Erősítés

Óvodásként kezdtem táncolni, 18 éves koromig a veszprémi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió versenyző csapatának aktív tagja voltam, tanítói pályámat is itt kezdtem. 2007 óta foglalkozom tánctanítással, 2011-ig Veszprémben és környékén tanítottam, 2011 óta Budapesten a Mozdulatcsiszoló Táncműhely oktatójaként dolgozom. Az elmúlt években foglalkoztam óvodás, iskolás és felnőtt korosztállyal egyaránt, valamint tánckurzusok keretein belül külföldi tapasztalatokra is szert tettem. 2008-ban végeztem el a Táncpedagógusok Országos Szövetsége Modern - kortárs tánc csoportvezetői tanfolyamát.

Vallom, hogy a tánc zenével való kapcsolata az egyik legfontosabb alappillére az oktatásnak, zenei képzettségem (cselló, zongora) jelentős szerepet játszik a tanítási metódusban.

 

Vékony Tamás

Balett

4-5 éves korom óta táncolok, tulajdonképpen minden táncstílust és formanyelvet kipróbáltam. Kedvencemmel, a balettal több, mint 12 éve foglalatoskodom, ez idő alatt rengeteg mestertől tanulhattam. Az előadó-művészeti pályáról hamar kiderült, hogy nem szimpatikus, de cserébe tanítani nagyon is szeretek így ezzel foglalkozom 2014 óta. A Magyar Táncművészeti Egyetemen már szereztem egy balett-szakos diplomát, jelenleg a balett-mesteri képzésben veszek részt.

vékony1.jpg