top of page
299175426_10228197613029548_2859929609603908769_n.jpg
vékony1.jpg
ist_edited.jpg
Kőnig István

Kőnig István
Modern 

Eddigi életemet a táncnak szenteltem, ha újra kezdhetném akkor is így tennék. Gyermekként olyan iskolákban tanultam, amelyek a széles közönségnek nyújtottak tánctanulási lehetőséget. Közel 20 évre volt szükségem, hogy saját iskolát és együttest vezethessek. Utam minden percét tanulással és küzdelemmel töltöttem, ugyanakkor ezeket a perceket a legtöbbször nagyon is élveztem. 

2020 - 2022• Magyar Táncművészeti Egyetem - Táncpedagógus Msc - Moderntánc specializáció
2017 - 2020 • Magyar Táncművészeti Egyetem - Táncos és próbavezető Bsc - Moderntánc specializáció
2011 - 2013 • Elit Képzés (Földi Béla - Budapest Táncszínház)
2008 - 2011 • Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar - Mozgástudomány Bsc
Szakmai tapasztalat (oktatás területén): Oktogon Tánc Centrum, A12, Táncfúzió (Nemzeti Táncszínház), Magyar Táncművészeti Egyetem, Szakképzési intézmények...

Szakmai tapasztalat (előadói területen): Budapest Táncszínház, Inversedance, Pr-evolution Dance Company, A12 Táncszínház...
Erdélyi Kata

Óvodásként kezdtem táncolni Veszprémben a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdióban. A tánc iránti szenvedély egyből elragadott, legszebb pillanataim a fellépések, valamint belföldi és külföldi versenyek körül forogtak. A tánc mellett zenét is tanultam, csellistaként meghatározó benyomást tett életemre a klasszikus zeneművészet. 

18 évesen Budapesten folytattam tovább tanulmányaimat, rendszeres résztvevőjévé váltam különböző moderntánc, kortárstánc és balett kurzusoknak. Elvégeztem a Táncpedagógusok Országos Szövetsége modern- és kortárstánc csoportvezetői tanfolyamát, később a Budapest Táncszínház – ELIT programjában tanultam moderntáncot és klasszikus balettet. 

Szabadúszó táncművészként különböző művészi projektekben vettem részt, mint előadó illetve koreográfus, kollaboráltam más művészeti ágazatokkal is – festőművészet, zeneművészet. 2019-ben lehetőségem volt vendégtáncosként részt venni a Frenák Pál Társulat HIR-O című darabjában. 

Táncoktatóként sokrétű tapasztalatra tettem szert az elmúlt években, foglalkoztam felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt, a rendszeres csoportos óráimon kívül belföldi és külföldi workshopokra is kaptam meghívást. 2018 óta az A12 Társulat próbavezetője és táncművésze, továbbá az A12 Táncstúdió egyik rezidens tanára vagyok. Heti rendszerességgel tartok moderntánc órákat, valamint magánórákat. 2022-ben fellépő csoportot is indítottam, ahol egy nagyobb hangvételű alkotói folyamatba merülünk bele, melynek eredményét színpadon is bemutatják a táncosok.

kata.jpg
vékony

4-5 éves korom óta táncolok, tulajdonképpen minden táncstílust és formanyelvet kipróbáltam. Kedvencemmel, a balettal több, mint 12 éve foglalatoskodom, ez idő alatt rengeteg mestertől tanulhattam. Az előadó-művészeti pályáról hamar kiderült, hogy nem szimpatikus, de cserébe tanítani nagyon is szeretek így ezzel foglalkozom 2014 óta.

2020 - 2022• Magyar Táncművészeti Egyetem - Táncpedagógus Msc - Klasszikus Balett (tanár szak)

 

2017 - 2020 • Magyar Táncművészeti Egyetem - Táncos és próbavezető Bsc - Klasszikus Balett (táncos és próbavezető)

vékony_edited.jpg
bottom of page